Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση με τους γονείς της πρώτης τάξης

21 Οκτωβρίου 2017
Αγαπητοί γονείς της Α΄ τάξης,
Την Τετάρτη στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 σας καλώ στο σχολείο μας (Albert Schweitzer Gymnasium) στην αίθουσα 128 (δεν είναι εκεί που κάνουμε μάθημα, αλλά προχωρώντας μέχρι το φουαγιέ και μετά δεξιά) για ενημερωτική συνάντηση.
Στόχος της συνάντησης είναι να υπάρξει, μεταξύ άλλων, μία επιγραμματική ενημέρωση για τη μέθοδο διδασκαλίας που εφαρμόζω στους μαθητές της Α΄ δημοτικού, καθώς και να σας προτείνω πώς μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε τα παιδιά σας στο σπίτι.

Θα δοθούν επίσης τυχόν διευκρινίσεις ως προς τη λειτουργία του ωρολόγιου προγράμματος και θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση μαζί σας, ως προς ερωτήσεις και απορίες που τυχόν έχετε.
Εκτιμώ (κι ελπίζω) η συνάντηση να μην μας πάρει πάνω από ένα δίωρο. Παρακαλώ ωστόσο, επειδή τα σημαντικότερα θα ειπωθούν στην αρχή της συνάντησης, να προσπαθήσετε να είστε, κατά το δυνατόν, στην ώρα σας (18:00 η ώρα στην αίθουσα 128).
Στον βαθμό που σας είναι εύκολο, παρακαλώ να κρατάτε μαζί σας τα βιβλία πρώτης τάξης, προκειμένου να μπορώ να σας εξηγώ πιο εύκολα πώς τα χρησιμοποιούμε. Σημειωματάριο και μολύβι ή στυλό θα χρειαστείτε επίσης.
Τέλος, από την εμπειρία μου σε συναντήσεις γονέων πρώτης δημοτικού, η συντριπτική πλειονότητα των γονέων που έρχονται είναι μαμάδες. Αυτό το θεωρώ λάθος και πιστεύω ότι στην εκπαίδευση των παιδιών μας είναι σημαντική η παρουσία και των δύο φύλων. Οπότε παρακαλώ (στον βαθμό βέβαια που είναι για σας εφικτό), να κάνουν την εμφάνισή τους και μπαμπάδες.
Από πλευράς μου σας ευχαριστώ για τη μέχρι στιγμής πολύ καλή συνεργασία που έχουμε καθώς και για το ζήλο που επιδεικνύετε στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών σας.
Σας περιμένω, 25 Οκτωβρίου, 18:00 η ώρα στην αίθουσα 128 για να τα πούμε από κοντά.
Με εκτίμηση,
Ο δάσκαλος,
Γιώργος Π. Μαρκατάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου