Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικά με τη λειτουργία ΤΕΓ Βάδης Βυρτεμβέργης

Ενημερωθήκαμε από τον δάσκαλο του σχολείου μας, κ. Γιώργο Π. Μαρκατάτο, ότι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, κλήθηκε ως γραμματέας του συλλόγου Δασκάλων Βάδης Βυρτεμβέργης, να συμμετάσχει σε συνάντηση κάποιας «ομοσπονδίας και συνομοσπονδίας γονέων» Βάδης Βυρτεμβέργης.
Στην ενημέρωση που μας έκανε, μας ανέφερε ότι προτάθηκε, από «εκπροσώπους» των προαναφερόμενων «συλλογικοτήτων», να μετακινηθούν οι λίγοι εκπαιδευτικοί που αυτή τη στιγμή διδάσκουν σε διάφορα ΤΕΓ της Βάδης Βυρτεμβέργης, προκειμένου να καλύψουν κενά άλλων ΤΕΓ, τα οποία μέχρι σήμερα, δεν είναι ακόμα στελεχωμένα με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η πρόταση αυτή βεβαίως και απορρίφθηκε ομόφωνα σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο δικός μας σύλλογος.
Από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο ΤΕΓ Λέονμπεργκ, ξεκινήσαμε κανονικά τα μαθήματα ελληνικών, έχοντας ολοκληρώσει τις εγγραφές μαθητών μας και με πλήρες διδακτικό πρόγραμμα (συμπεριλαμβανομένων υπερωριών) για τους δύο εκπαιδευτικούς μας.
Δεν είμαστε λοιπόν διατεθειμένοι να αποδεχτούμε καμία μείωση των προσφερόμενων διδακτικών ωρών που δικαιούμαστε στη σχολική μας μονάδα, προκειμένου να καλυφθούν «κενές» θέσεις σε άλλα ΤΕΓ της περιοχής μας.
Για κάθε «κενή» θέση εκπαιδευτικού σε ΤΕΓ της Βάδης Βυρτεμβέργης δεν ευθύνονται ούτε οι εκπαιδευτικοί μας, αλλά ούτε και τα παιδιά μας. Παρακαλούμε, λοιπόν, κάθε αυτοπροσδιοριζόμενο συλλογικό όργανο, υποτιθέμενης «εκπροσώπησής» μας, να αναζητήσει αλλού ευθύνες και λύσεις για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων.

H Πρόεδρος                 Η Γραμματέας
Σοφία Σπίντιος            Μόνικα Κατρανίτσα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου