Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Προγράμματα ΤΕΓ Λέονμπεργκ σχολικού έτους 2017-18





Ορισμένες παρατηρήσεις-διευκρινίσεις:
1. Τα προγράμματα ισχύουν κανονικά από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου
2. Τα τμήματα χωρίζονται μέχρι και την «Τρίτη τάξη» σε τάξεις. Από Τετάρτη τάξη και άνω, ο χωρισμός των τμημάτων γίνεται βάσει επιπέδου ελληνομάθειας του μαθητή.
Ενδεικτική (όχι απόλυτη) αντιστοίχιση τάξεως και επιπέδου είναι η εξής:
  • Τετάρτη τάξη: Επίπεδο Α1
  • Πέμπτη τάξη: Επίπεδο Α2
  • Έκτη τάξη και Α΄ Γυμνασίου: Επίπεδο Β1/2
  • Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου: Επίπεδο Γ1/Γ2 
Όλοι οι παλιοί μαθητές, έχουν ενημερωθεί από το περυσινό σχολικό έτος σχετικά με το επίπεδο γλωσσομάθειας στο οποίο βρίσκονται. Σε περίπτωση ωστόσο που απαιτούνται περαιτέρω διευκρινήσεις, για το ποιο τμήμα είναι το ενδεδειγμένο για το παιδί σας, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό σας.
3. Από Δευτέρα παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να έρθουν με τα βιβλία, τετράδια, ντοσιέ κλπ που χρησιμοποιούσαμε και πέρυσι. Νεότερες οδηγίες ως προς τα υλικά που θα χρειαστούμε θα σας δοθούν στη διάρκεια της εβδομάδας.
4. Οι μαθητές πρώτης Δημοτικού έρχονται κανονικά την πρώτη βδομάδα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για αρχή, είναι ένα τετράδιο πρώτης δημοτικού (αυτό με τις 3 γραμμές), δύο μολύβια, μία γομολάστιχα και μία ξύστρα (παρακαλώ για ποιοτικά είδη γραφής, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το παιδί σας). Όμως ... και να μην κρατάνε τίποτα μαζί τους την Δευτέρα, πάλι δεν πειράζει!
5. Ως προς μαθητές που βρίσκονται ακόμα σε Γερμανικά Νηπιαγωγεία.
Υπήρχε αρχικά η σκέψη να λειτουργήσει νηπιακό τμήμα στο ΤΕΓ Λέονμπεργκ. Η σκέψη αυτή γρήγορα απορρίφθηκε, δεδομένου του μεγάλου αριθμού εγγραφών στην πρώτη Δημοτικού που είχαμε φέτος. Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη δημοτικού του ΤΕΓ Λέονμπεργκ μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές, που φοιτούν φέτος, τουλάχιστον στην πρώτη δημοτικού του Γερμανικού σχολείου.
Δεν επιθυμούμε από πλευράς μας να διώξουμε κανένα ενδιαφερόμενο μαθητή.
Αλλά... δεν υπάρχει (προς το παρόν) η δυνατότητα να δεχτούμε μαθητές Νηπιαγωγείου και παρακαλούμε αυτό να γίνει σεβαστό.
Για  περαιτέρω διευκρινίσεις σας παρακαλούμε να έλθετε στη συνάντηση που έχει οριστεί από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων,  το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 14:45 στο Bürgerzentrum πίσω από το Leocenter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου